İş Hayatınızda Kolayca Uygulayabileceğiniz Kombin Önerileri

İş Hayatınızda Kolayca Uygulayabileceğiniz Kombin Önerileri

 

Gündelik kıyafetlerimiz kadar iş hayatında ne giydiğimiz de oldukça önemlidir. Zira birçoğumuz günün büyük bir kısmını iş yerlerimizde geçiriyoruz ve oldukça kalabalık olan iş ortamları da kendi yanında belli başlı kıyafet kodları getiriyor. Her iş yerinin kendine özgü kuralları olsa da temelde benzer noktalarda örtüştüklerini görebilirsiniz. Örneğin eğlenceli bir partiye giderken giydiğiniz o ışıl ışıl pullu elbise, ofis ortamı ya da öğretmenler odası için doğru seçim olmayabilir. Bu tarz ortamlarda genellikle daha resmi olmanız, nötr renkler ile tamamlanmış klasik kesimlere sahip parçalar giymeniz, uyum açısından yerinde bir karar olacaktır. Elbette iş yerinizin inanılmaz katı kuralları yoksa bu giyim tarzında belli oynamalar yapabilir ve kendi stilinize göre güncelleyebilirsiniz. Aşağıda yer alan kombinleri dikkate alarak hem iş yerine uygun hem de içerisinde kendinizi sıradan hissetmeyeceğiniz görünümler ortaya çıkarabilirsiniz!

Business Tarzının Olmazsa Olmazı: Blazer Ceketler

Business stili denince akla gelen belki de ilk parçalardan olan blazer ceketleri birçok farklı kombine yedirebilir, farklı farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Oldukça fazla çeşide sahip olan bu tip ceketleri ister düz keten kumaşa ve klasik kesime sahip bir formda isterseniz de daha yenilikçi görünümlerde tercih edebilirsiniz. Her iki seçenek de doğru parçalar ile kombinlendiği taktirde sizi tatmin edecektir. Örneğin üzerinde minimal desenleri olan ya da güpürlü bir blazer ceket seçerek kombininize bambaşka bir hava katabilirsiniz. Asker yeşili güpürlü bir blazer ceketin altına, kırık beyaz renkte şık bir bluz giyebilir, klasik kesim keten pantolon, topuklu kısa bir bot, toplanmış saçlar, kol çantası ve inci küpelerle tamamlayabilirsiniz. Ya da daha klasik bir formda, örneğin düz siyah ve hafif bol bir blazer ceket ve palazzo stilinde bol bir pantolonun uyumundan faydalanabilirsiniz. Bu kombinin içerisine yaka kısmı dantelli sıfır kollu şık bir bluz oldukça yakışacaktır. Deri kordonlu bir saat ve oxford tarzı ayakkabılarla bu yenilikçi ama aynı zamanda da ofis tarzına uyumlu kombini tamamlayabilirsiniz.

Blazer Ceketleri Bir De Eteklerle Deneyin!

Üst başlıkta blazer ceketleri birden farklı kombinin içerisine rahatlıkla uyumlayabileceğinizden bahsetmiştik. Gerçekten de blazer ceketleri çeşit çeşit pantolon ile takım halinde kullanabileceğiniz gibi dilerseniz etekler ile de kombinleyebilirsiniz. Söz konusu etek ceketiniz ile birebir aynı renk ve kumaştan olabileceği gibi uyum sağlayabilecek tamamen farklı bir formda da olabilir. Örneğin bebe mavisi renkte bir blazer ceketi, gri basic bir bluz ve midi boy pileli beyaz etek ile tamamlayabilir, bu renklerin huzur verici uyumundan faydalanabilirsiniz. Ya da midi boyda acı kahve tonlu bir deri etek giyebilir, uzun çizmeler, v yaka askılı bluz ve antrasit blazer ceket ile tamamlayabilirsiniz. Oksitlenmiş gümüş takılar ise bu kombine mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Dilerseniz az önce de bahsedildiği gibi basic formda düz siyah blazer ceket ve midi etek kombini yapabilir, beyaz ipek gömlek ile tamamlayarak tamamen klasik olmak istediğiniz günler için formal bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz.

 

Şifon Ve İpek Gömlekler İş Hayatının Kurtarıcısı!

Başta şifon ve ipek kumaşından olmak üzere birçok farklı gömlek türünü iş hayatınıza adapte edebilirsiniz. Özellikle de yukarıda bahsettiğimiz blazer ceketler ile müthiş bir uyum sağlayacak gömlek modellerini zevkinize uyacak bir formda seçerek iş kombinlerinizi çaba gerektirmeden tamamlayabilirsiniz. Örneğin pamuklu ketenden, beyaz üzerine füme renkte ince yatay çizgilere sahip desenli bir gömleği kumaş siyah pantolon, geniş çanta ve hafif topuklularla tamamlayabilirsiniz. Ya da şifon kumaşından ve yaka kısmı pileli balon kol krem bir gömleği mini boy bordo kadife etek ile tamamlayarak renk kontrastı ve farklı dokuların uyumundan faydalanabilirsiniz. Dilerseniz bu kombinlerin üzerine şık bir ceket ekleyerek katmanlı görünümler yaratabilirsiniz. Ya da etnik desenlere sahip ipek bir gömlek tercih edebilir, sade klasik kesim pantolon, bantlı topuklular, desenli saç bandı ve ceketle birleştirerek formal bir görünümü yaratıcı parçalar ile destekleyebilirsiniz. 

Şık ve Asil Bir Görünümün Eşlikçisi Elbiseler

İş hayatınızda çekinmeden kullanabileceğiniz parçalardan biri olan elbiseleri dikkatli seçmek son derece önemlidir. Zira girişte de bahsedildiği üzere eğlence mekanlarına giderken giyilmesi için üretilmiş iddialı bir elbise iş ortamı için en doğru seçim olmayabilir. Bu bağlamda bize daha resmi görünen ancak bu resmiyeti şıklık ile harmanlayacak parçalar gerekiyor. Örneğin v yakaya sahip, yarım kollu, pileli eteği hemen diz altında biten siyah bir elbise kurtarıcınız olabilir. Gold takılarla, ince topuklu stilettolarla ve yine gold renk parlak, ince bir kemerle birleştirerek kombininize kolayca dinamizm katabilirsiniz. Dilerseniz bu kombini katmanlandırmak adına trençkot ile de tamamlayabilirsiniz. Ya da haki renkte kare yaka mini boy bir elbise tercih edebilir, ten rengi çorap, dağınık topuz, zincir kordona sahip bir çanta ve kısa botlar ile tamamlayabilirsiniz. Takı olarak ise parlak bir saatin yanına takacağınız uyumlu zincir künyeler ve halka küpeler oldukça şık bir bitiş yaratmanıza yardımcı olacaklardır. 

Sizin İçin Doğru Ofis Stilini Yaratabilirsiniz!

Sizin için doğru ofis parçalarını belirlemek üzere önerilerimizden faydalanabilir, iş yerinizin sosyal ortamına uyum sağlayacak, giymekten keyif aldığınız stil sahibi görünümler ortaya çıkartabilirsiniz. Bunu yaparken son derece klasik ve hayat kurtarıcı temel parçalardan yararlanabileceğiniz gibi daha farklı tarzlara sahip, kombinlerinize dinamizm getirecek ilgi çekici ürünleri de klasik parçalar ile harmanlayarak kullanabilirsiniz. Esasen buradaki temel nokta sizin kendinizi ne gibi ürünlerin içerisinde mutlu hissettiğiniz ile ilişkili. Sizi mutlu edecek, rahat ve şık hissedeceğiniz doğru kombinleri yaparak iş hayatınızdaki yerinizi sağlamlaştırabilir, kaliteli ve üretken vakitlere davetiye çıkarabilirsiniz.

Etiketler: Blog, Stil, Öneri
Haziran 03, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR