Minimalizm Akımını Stilinize Nasıl Uyarlayabilirsiniz?

Minimalizm Akımını Stilinize Nasıl Uyarlayabilirsiniz?

Minimalizm akımı özellikle de yaşam tarzı ve giyim stili olarak son dönemlerde dünyayı iyice etkisi altına almaya, gerek gardıroplarında gerekse de yaşam alanlarında insanlar tarafından sıklıkla kullanılmaya başladı. Zira insanlar sürekli tüketmeyi aşılayan bu yeni çağda farklı arayışlar peşinde koşmaya ve kendilerine dayatılan alışveriş çılgınlığını reddetmeye başladılar. Bitmek bilmeyen reklamlar, sosyal medya ve sürekli internet kullanımı bu tüketim çılgınlığının yayılmasında son derece etkili oldu diyebiliriz. Dolayısıyla bu durumun insanlarda negatif bir etki yarattığını ve tam tersi davranışlar ortaya çıkarttığını, bunun da günün sonunda minimalizm gibi akımların yayılmasında etkili olduğu yorumu yapılabilir. Yalnızca bir sanat akımını değil esasen bütünüyle bir yaşam tarzını sembolize eden minimalizmin ne olduğunu, özelliklerini ve  bu akımı giyim tarzınızda kolay yoldan nasıl uygulayabileceğinizi birlikte inceleyelim…

Minimalizm Akımı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Minimalizm akımını hedef alan bir gardırobu nasıl oluşturabileceğinize bakmadan önce bu akım hakkında temel bilgiler edinmek başlamak için doğru bir nokta olacaktır. En temel anlamıyla minimalizm; sadeliği, karmaşadan kaçınmayı hedefe koyan bir sanat akımı, bir yaşam tarzıdır. Çağımızın tüketim çılgınlığına bir tepki olarak doğmuş olan bu akım ‘az çoktur’ düsturunu aşılar ve karmaşadan, kaostan uzak bir yaşam çizgisi tahayyül eder.  Gereksiz, ihtiyaç duyulmadan alınan, sıklıkla değişen moda algılarına dönük alışverişler yapılması yerine kullanışlı ve kaliteli, çok yönlü ürünlere yönelinmesi gerektiğini tavsiye eder. Bu akımı yalnızca gardırobunuza uygulamakla sınırlandırabileceğiniz gibi hayatınızın hemen her noktasında da aktive edebilir, bütünüyle minimalist kurallara uygun bir yaşam sürdürebilirsiniz. Bir yaşam tarzı olan minimalizmi doğru şekilde uygulayabilmek için internet kullanımını azaltarak gereksiz içerik ve reklam bombardımanından uzak durabilirsiniz. Bu tavır uzun vadede minimalist yaşamı sürdürmenize büyük bir katkı yapacaktır. 

Minimalist Bir Gardırop Yaratmak İçin İpuçları

Minimalist bir gardırop oluşturmak için işe karmaşık, fazla süslü ürünlerden uzak durarak başlayabilirsiniz. Zira bu akım şaşaalı, abartılı parçalar yerine kullanışlılığı ön plana koyar. Dolayısıyla dikkate almanız gereken öncelikli nokta işlevsel, fonksiyonel bir tüketim alışkanlığı oturtmaktır. Bu şekilde çok yönlü ürünlere yöneldiğinizde onların kendi aralarında da kolaylıkla uyum sağlayacağını, az parçayla birden fazla kombin yaratmanıza yardımcı olacaklarını gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca çoğunlukla anlık bir hevesle yapılan alışverişlerin, iyi düşünülmüş olanlara kıyasla sonraki süreçte kişiyi pişman ettiği de bir gerçek. İnce eleyip sık dokumak özellikle de giyim tarzınızı oluştururken kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden birisi olabilir. Bunun sonucunda daha az ancak tek tek bakıldığında giymekten çok daha fazla keyif alacağınız bir gardırop yaratabilirsiniz. 

Az ve Öz, Kaliteli Parçalar Kullanın

Alışveriş yaparken kumaş ve yapı bakımından kaliteli ürünlere yönelerek çok daha uzun süre kullanabileceğiniz ürünlerle dolu bir gardırop oluşturabilirsiniz. Bu şekilde sürekli kullan at yapacağınız, 1-2 ayda yıpranan ürünlerle uğraşmak yerine, özenle seçtiğiniz kaliteli ve kullanışlı parçaları uzun yıllar keyifle kullanabilirsiniz. Gardırobunuzu sadeleştirmek için kaliteli ürünler kullanmanın yanı sıra daha az sayıda ama kullanışlılıklarıyla ön plana çıkan ürünlere yönelebilirsiniz. Bunun için klasik çizgileri temel alabilir; sürekli değişen, karışık desenli tasarımlar yerine uzun yıllar modasının geçmeyeceğine emin olduğunuz, birden fazla ürünle kolayca kombinasyon sağlayacak kıyafetleri tarzınıza entegre edebilirsiniz. Örneğin klasik bir blazer ceket ya da jean pantolonlar asla modası geçmeyecek ve birçok farklı alternatif ile rahatlıkla kullanılabilecek, kaliteli kumaşlardan seçtiğiniz taktirde uzun dönemler gözünüz arkada kalmadan giyebileceğiniz parçalar arasındalar… Bu temayı gözeten ürünleri stilinizde kullanabilir, kolaylıkla minimal bir gardırop yaratabilirsiniz.

 

Sade, Karmaşadan Uzak Bir Tarz Yaratın!

Minimalizmin en temel özelliklerinden biri sadeliği ön plana alması… Sade ve kullanışlı bir stil için nötr renklere yönelebilirsiniz. Siyah, beyaz kahverengi, bej ya da gri gibi nötr renkler gerek kendi aralarında gerekse de başka renklerle kolaylıkla uyum sağlarlar ve minimalizmin temel aldığı sadelik temasını yansıtmak üzere doğru bir seçim olabilirler. Ayrıca yalnızca renk değil desen konusunda da daha sade modellere yönelebilir, bir kombinde birden fazla desen kullanmak yerine tek bir deseni odak noktası haline getirebilirsiniz. Bu desenler daha klasik formda, nötr renklerde, sade çizgili, puantiyeli ya da oldukça sevilen pötikareli modellerde olabilirler. Karmaşık; göz yoran desenler yerine bu tarz, daha klasik ve minimal çizgileri baz alabilirsiniz. Ayrıca aksesuar kullanımlarında da aynı şekilde basit ve minimal ürünlere yönelebilirsiniz. Aynı anda fazlaca aksesuar kullanmak yerine bir ya da iki tane olacak şekilde, örneğin ince zincirli zarif bir kolye ya da minik bir saat kullanarak minimalist bakış açınıza uyacak şekilde kombinlerinize eklemeler yapabilirsiniz. 

Minimalist Yaşam Tarzı İle Yeni Bir Siz Yaratabilirsiniz…

 

Bahsi geçen özellikleri temel alarak siz de minimalizm akımını gerek yaşamınızın tamamına gerekse de gardırobunuza entegre edebilirsiniz. Minimalist giyinmeye başladıktan sonra fark edeceksiniz ki daha az ürüne sahip olup sadeleşerek, dolup taşan bir gardıroptan aldığınız hazzın kat kat fazlasını alacaksınız. Bu akımın sizi etik anlamda daha mutlu ettiğini, çağımızın pompaladığı tüketim çılgınlığından uzak durarak kendinizi diğerlerinden farklı bir noktada konumlandırdığınızı gözlemleyeceksiniz. Bu anlayış yeni bir siz yaratmaya, tarzınızı farklı bir yere taşımanıza yardımcı olacak. Bu akımı benimsedikçe insanlar yalnızca üzerinizdekilere değil esas olarak size odaklanacaklar. Unutmayın ki şıklığı yakalamak her zaman için en gösterişli ürünlerle değil sade ve zarif, kullanışlı parçalarla mümkündür.

 

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Temmuz 18, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR