Vintage Gömlekler İle Geçmişe Işınlanın!

Vintage Gömlekler İle Geçmişe Işınlanın!

 

Kombinlerinde vintage esintiler yaratmaktan hoşlananların ilk duraklarından biri gömlek modelleridir. Elbette bu tarzı yaratmanın birden fazla yolu olsa da kombininize eklediğiniz vintage bir gömleğin yardımıyla görünümünüze efor harcamadan bambaşka bir çehre kazandırabilirsiniz. Özellikle de pastel ve beyaz tonlarında, saten ya da ipek gömlekler bu tema altında sıklıkla tercih ediliyor. Şık görünümleri ve birçok kombine kolaylıkla uyum sağlayan yapılarıyla vintage severlerin ilk tercihi olmaya uzun süre daha devam edeceğe benziyorlar. Vintage temalı ne gibi gömlek modelleri kullanabileceğinizi merak ediyorsanız ve bu konuda bir ön bakış elde etmek istiyorsanız aşağıdaki önerilerinden faydalanabilir, harika vintage kombinler yaratabilirsiniz!

Bir Dönemin Favorisi İspanyol Kol Gömlekler 

İspanyol kol gömlek modeli dirsek ya da omuz kısmından itibaren bollaşarak inen gömlek modelleridir. Özellikle de 80’li yıllarda sıkça gördüğümüz İspanyol kol gömlek modellerine günümüzde de birçok farklı noktadan ulaşmanız, gardırobunuza eklemeniz mümkün. Zira bu modeller halen sıklıkla tercih ediliyor ve uzun yıllar da önümüze çıkmaya devam edeceğe benziyorlar. Örneğin pamuklu keten beyaz ve omuz kısmından bollaşarak inen bir gömlek modelini tercih edebilir, palazzo siyah pantolon ile tamamlayarak modern ve vintage parçaları aynı kombinde buluşturarak tarzınıza yenilik katabilirsiniz. Dilerseniz dirsek kısmından itibaren bollaşarak inen, soğuk mavi tonunda İspanyol kol bir gömleği, zarif bir kalem etek ve canlı bir mavi tonunda aquamarin taşlı zincir kolye ile tamamlayarak aradığınız şıklığı yakalayabilir, gerek gündelik hayatta gerekse de iş ortamında rahatça kullanabilirsiniz. 

1950lerin Vazgeçilmezi İnci Düğmeli Gömlek Modelleri 

İnci düğmeli gömlekler özellikle de 1950lerde karşımıza çıkmaya başlasalar da 60lı yıllarda da kadın modasında çokça tercih edilen modeller arasında yer aldılar. Oldukça zarif detaylara sahip olan bu model gömleklerde, düğme yerine inci kullanılması giyim sektöründe doğanın izlerini görmemize de olanak sağladı. İnci düğmeli detaylarına sahip gömlekler yenilikçi tasarımları ile bugün dahi kadınlar tarafından beğeni ile kullanılıyor, modern ile vintage parçaların bir potada eritildiği çeşit çeşit kombinde karşımıza çıkıyorlar…

Gömleklerde Pastel Renkler Ve Saten Kumaşlar

İnci düğmeli gömlek modelleri çoğunlukla saten kumaşından ve pastel tonlarda karşımıza çıkıyorlar. Koyu renkler yerine pastel ve beyaz gibi son derece açık tonların hakim olduğu bu model gömlekleri daha koyu renkte bir parça ile kombinleyerek kontrast bir görünüm yaratabilirsiniz. Dilerseniz benzer şekilde açık tonlar ile birleştirip, açık renklerin şık ve sofistike görünümünü stilinize yansıtabilirsiniz. Örneğin krem renkte saten inci düğmeli vintage bir gömleği koyu lacivert tonunda klasik kesim kumaş pantolon ile kombinleyebilir, düğmelere uyum sağlaması için inci küpeler ile birleştirebilirsiniz. Küpelerinizin kolayca görülebilmesi için saçlarınızı sıkı bir topuz yapabilir, kombininizi daha da şık ve çekici bir noktaya taşıyabilirsiniz.

 

Vintage gömleklerde üst bölümlerde bahsedilen İspanyol kol ve inci düğmeli modellerin yanı sıra son derece şık bir görünüm sunan pile ve nakış detaylarına sahip modeller de karşımıza çıkıyor. Bu modelleri 60, 70 ve 80li yıllarda görmek mümkün. Özellikle de nakış işlemeleri 60 ve 70li yıllarda hemen her gömlekte karşımıza çıkıyor, birçok kadın tarafından zevkle tercih ediliyordu. Söz konusu nakışlar elle işlenebileceği gibi fabrikasyon şekilde de üretiliyordu. Nakışlar çoğunlukla hayvan, çiçek ya da soyut desenler şeklinde karşımıza çıkıyordu. Nakışlı vintage bir gömleğe örnek olarak pastel pembe tonda çiçekli nakışlara sahip keten vintage bir gömleği tercih edebilirsiniz. Bu gömleği beyaz bol paça pantolonunuz ile kombinleyerek zarif ve iç ferahlatıcı bir görünüm yaratabilirsiniz. Vintage gömleklerde gördüğümüz bir diğer detay olan pileler ise özellikle de 80li yıllarda çokça tercih edilmeye başlandılar ve bugün halen çoğu modacı tarafından kreasyonlara ekleniyor, günümüz modasında da kendilerini gösteriyorlar. Örneğin pileli sütlü kahve tonunda vintage bir gömleği tercih edebilir, krem midi boy bir etek ile birleştirerek hem retro hem de zamanın ruhuna uyum sağlayan son derece şık bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Tek Bir Gömlek İle Kombinlerinize Vintage Bir Hava Katabilirsiniz…

Size örnek teşkil etmesi ve ön bir bakış sağlaması amacıyla üst başlıklarda sıralanan gömleklere ve yine vintage tarzda olacak şekilde birçok farklı gömlek modeline gardırobunuzda yer vererek geçmişe ışınlanabilir, stilinize vintage bir hava katabilirsiniz. Bu gömleklerin en iyi yanı sizi yormadan, tek bir parça ile kombininizi bambaşka bir havaya sokabilmeleri denebilir. Gündelik koşturmalarınızın içerisinde stilinizde kolayca yenilik yapmak, modern ve retro parçaları birleştirerek karma bir şıklık yaratmak isterseniz önerdiğimiz modelleri temel alabilir, gömlek tercihlerinizde yeniliğe gidebilirsiniz. Vintage tarzda takılar ile de destekleyerek bu geçmişten gelen zarif görünümü güçlendirebilirsiniz.

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Haziran 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR