Minimalist Bir Duruş: Modada Sessiz Lüks Akımı

Minimalist Bir Duruş: Modada Sessiz Lüks Akımı

 

Sessiz lüks akımı moda dünyasında oldukça ilgi çeken akımlardan bir tanesi. Bu akım dünyaya karşı minimal bir duruş sergiliyor ve modayı ele alırken başka bir bakış açısının da var olabileceğini herkese kanıtlıyor. Minimalizmi lüks ile buluşturan, sade ama bir o kadar da zarif parçaların önümüze çıktığı sessiz lüks akımının temel motivasyonlarından biri aşırılıktan uzak durmak ve sürdürülebilir bir moda algısı yaratabilmek. Bu diğer moda akımlarından ayrılan duruşu ile moda dünyası içerisinde oldukça kendine has ve önemli bir  noktada duran sessiz lüks anlayışı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir, belki de sizi en çok yansıtacak moda akımını keşfedebilirsiniz!

Sessiz Lüks Akımı Nedir?

Sessiz lüks akımı 20. yüzyılın ortalarında ön plana çıkmaya başlamış, esas etkisini ise 2000’li yıllardan itibaren göstermeye başlamış olan bir moda anlayışı. Geçmiş dönemlerde  karşımıza çıkan lüksün şaşaa ve debdebe ile bağdaştırılması meselesi, 20. yüzyılın ortalarından itibaren değişmeye ve markaların büyük ve belirgin logo kullanımında azalmalar ortaya çıkmaya başlamış. Eski dönemlerin büyük logolu, cafcaflı, adeta ben buradayım diyen modelleri yerine yüksek kalite ve sürdürülebilir etik değerler üzerine yoğunlaşılmış. Elbette ki bu durumun oluşmasında değişen zaman ve dolayısıyla da değişen zihinlerimizin büyük etkisi var. 100 yıl önce geçerli olan şeyler artık kabul görmüyor ve insanlık her geçen gün yeni bakış açıları edinmeye, dönüşüm geçirmeye devam ediyor. Zaman değiştikçe dönüşen zihinlerimiz ve moda algılarımız sayesinde bambaşka moda akımlarını konuşmaya, heyecanla takip etmeye başlayacağımız ise şüphesiz.

Bir Moda Akımından Çok Daha Fazlası!

Sessiz lüks akımı sürdürülebilir bir yaşamı tavsiye etmesiyle, günübirlik moda akımlarından ayrılıyor ve bizlere yepyeni bir kapı aralığı sunuyor. Bu akıma göre gardırobunuzu kalabalığa boğmak, sürekli olarak moda tüketiminde olmak zorunda değilsiniz. Gardırobunuzu kaliteli ve sürdürülebilir parçalarla doldurmanız yeterli! Bu akıma göre az ve öz, bunun yanında da yüksek kaliteli parçaları edinerek uzun dönemler giyebilirsiniz. Ayrıca sessiz lüks akımında önümüze çıkan minimalist estetik yalnızca giyim sektöründe değil, bir yaşam felsefesi olarak da değer görüyor, uygulanmaya çalışılıyor. Bu akım vasıtasıyla tüketim toplumundan sıyrılabilen, etik değerleri ön planda tutan ve bunları yaparken de zarafetinden ödün vermeyen bireyler ön plana çıkıyor. Ev dekorasyonundan kitap kapağı tasarımlarına, araba modellerinden mimariye artık hayatımızın hemen her alanında yer alan minimalist estetik sessiz lüks akımının değişmez bir parçası ve bizlere ışık tutmaya devam ediyor…

 

Zamansız Ve Kaliteli Parçalar ile Sessiz Lüks Akımı

Sessiz lüks akımının başlıca özelliklerinden birisi zamansız ve kalitesi oldukça yüksek parçaları ön plana çıkartması. Zaten de bu iki özellik bir arada bulunmak zorundalar denebilir. Zira zamansız; yani uzun dönemler giymeye devam edebileceğiniz sürdürülebilir parçalar edinebilmek için onların yüksek kaliteye sahip olması, dayanıklı formlarda üretilmiş olması gerekir. Ayrıca hemen her dönem giyebileceğiniz daha sade, basic ama kullanışlı parçalar da bu akımın içerisine aldığı ürün formları arasında. Örnek vermek gerekirse kaliteli yumuşak deri siyah bir ceket, gerçek ipekten beyaz bluz ya da son derece dayanıklı kumaşa sahip bir jean pantolon… Bu tarz parçaların hem son derece kaliteli yapıları hem de minimal tasarımları ile uzun yıllar keyifle giyilebilecek ve her giyildiklerinde de zarif ve şık görünümleriyle dikkat çekebilecek özellikte oldukları söylenebilir. Özetle bu akımı kendi gardırobunuza uyarlamak istiyorsanız bahsi geçen püf noktalarını dikkate alarak, benzer formlarda kıyafet ve aksesuarlar edinebilirsiniz.

Soft, Nötr Tonlar, Minimal Ve Zarif Tasarımlar

Sessiz lüks akımının minimalizmi ve sade bir şıklığı ön plana koyması sebebiyle fazla canlı, karışık, çiğ tonlar yerine daha nötr ve soft tonları benimsemesi oldukça anlaşılabilir. Örneğin siyah, beyaz, gri, bej ya da zaman zaman da pastel tonlar sessiz lüks akımında sıklıkla tercih edilen renkler. Söz konusu nötr tonlar kendi aralarında kolaylıkla kombinlenilebilmeleri ve ağır, şuh bir kalite temsil etmeleri sebebiyle de bu akımda yer alıyor, takipçileri tarafından tercih ediliyorlar. Örneğin siyah her daim klas ve eskimeyecek bir renk olarak gizemin sembolüdür. Şifon siyah midi ya da mini boy, askılı bir elbise zarafet timsali seçimler yapılmak istendiğinde her daim tercih edilecek ve asla eskimeyecek başlıca parçalar arasındadır. Minimal ama kaliteli olduğu belli olan takılar ve zarif topuklular ile birleştirilerek son derece zamansız ve aynı zamanda da estetik bir görünüm elde edilebilir.

Sessiz Lüks Akımı Modada Kalite Ve Zarafeti Birleştiriyor…

Kalite ve zarafetin aynı potada eritildiği, günümüzün bir takım abartı moda anlayışlarıyla taban taban zıt bir görünüm ihtiva eden sessiz lüks akımı, 1900’lü yılların ortalarından itibaren başlayan hikayesi ile daha uzun yıllar takipçilerine takipçi katacağa, tüm moda algısını kendi standartları gereğince revize etmeye devam edeceğe benziyor. Kalitenin her zaman koca koca logoların arkasına gizlenmediğini, emek verilmiş özel parçaların büyük markaları yeneceğini ve sürdürülebilir bir dünya için bu noktalara dikkat edilmesi gerektiğini bizlere öğreten sessiz lüks akımı moda dünyasının en kıyametli ve içi dolu hazinelerinden…

Etiketler: Blog, Stil, Öneri, Moda Trendleri
Mayıs 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR